Kada se odlučiti za zamjenu filtera goriva?

U automobilskoj industriji se smatra da je jedan filter goriva efikasno odradi svoj posao do pređenih 40.000 kilometara. Njegova dugotrajnost zavisi od nekoliko faktora, od kojih je najbitniji kvalitet goriva. Ako je gorivo kvalitetno, duži je i vijek trajanja filtera za gorivo. Kod nas u servisu možete provjeriti filtere za citroen i pežo vozila, možemo vas posavjetovati i izvršiti zamjenu postojećeg filtera.

Osim kvaliteta samog goriva, parametri motora citroen i pežo vozila su veoma bitni za dugotrajnost filtera. Benzinski motori mogu koristiti filter i do pređenih 100.000 kilometara. Dizel motori su nešto zahtjevniji i kod njih se filter mora češće zamijeniti. Poneki proizvođači preporučuje da se filteri provjere i na pređenih 20.000 kilometara, a preporučena je zamjena koja je obavezna do pređenih 60.000 kilometara. Ako je vaše pežo ili citroen vozilo sa dizel motorom sa turbo punjačem, izmjena filtera se preporučuje i na manje pređene kilometraže, 15.000 do 20.000 pređenih kilometara, posebno ako se automobil koristi samo za gradsku vožnju.

Bez obzira na to koju vrstu motora imate, vaš citroen ili pežo automobil morate održavati redovno, i filter goriva mijenjati kada je to preporučeno, a ne da dočekate prve naznake kvarova, pa tek onda da nešto poduzimate. Time ćete smanjiti i ekonomske troškove, jer je filter znatno jeftiniji od troškova zamjene pokvarenog sistema za ubrizgavanje goriva.

Mi vam preporučujemo redovan servis vašeg pežo ili citroen vozila i redovnu zamjenu filtera za gorivo, kako biste dobili optimizovan rad motora, koji će vam uštediti i vrijeme i novac. Ako, kojim slučajem, uzimate polovan automobil, mislite o tome da odmah zamjenite filter za gorivo. Zašto vas to savjetujemo? Ne znate kada i kako je prethodni vlasnik održavao automobil, pa vi trebate učiniti sve da biste sebi olakšali da vam automobil pali brzo i sigurno, posebno na nižim temperaturama. Poznato je da hladni klimatski uslovi mogu stvoriti kristale na filteru, te tako zatvoriti filter. Zbog toga, zimi morate birati kvalitetnije gorivo za vaš automobil. Takođe, vodite računa da vaš rezervoar sa gorivom zimi bude pun, jer ćete tako spriječiti kondenzaciju na zidovima vašeg rezervoara.

Ukoliko želite pregledati vaš citroen ili pežo automobil, jer niste sigurni u potrebu servisa, posjetite naš servis, a naše stručno osoblje će vas uputiti u sve potrebne radnje za vaše vozilo.